Tombola-actie

Vorig jaar werd de tombola-actie ‘Denk, eet, koop lokaal’ gelanceerd. De actie kende een groot succes en ook dit jaar willen we je aanmoedigen om het niet te ver te zoeken. De lokale handelaars in Riemst hebben immers veel te bieden! Tussen 22 april en 17 juni zijn er opnieuw felbegeerde prijzen te winnen. Doe jij mee?

Ondersteuning van de lokale handel

Het gemeentebestuur wil de lokale handel in Riemst versterken en ondersteunen. Dit door iedereen aan te sporen om lokaal te denken, te eten en te kopen. Riemst heeft op dat vlak veel te bieden, denk maar aan de buurtwinkels, handels- en horecazaken waar je steeds een persoonlijke service krijgt. Door een grote tombola-actie wil het gemeentebestuur de Riemstenaren bewust maken van het diverse aanbod in eigen gemeente. Wat is er immers leuker dan winkelen of genieten van een maaltijd in je eigen buurt? Des te meer als je er mooie prijzen mee kan winnen!

De actie is een eerste zichtbare uitwerking van het actieplan, dat opgesteld werd na de studie ‘ter versterking van het gemeentelijk handelsapparaat en ter versterking van de dorpskernen Riemst’. Deze studie werd op vraag van het gemeentebestuur uitgevoerd door CityD, gespecialiseerd in stads- en centrumontwikkeling, om de kleinhandel en de dorpskernen te versterken qua winkelaanbod.

Tombola-actie: #totRiemsts

Denk, eet en koop jij ook lokaal? Dan doe je vanaf 22 april je voordeel! Per besteding van 5 euro bij één van de ingeschreven handelaars of horeca-uitbaters, ontvang je een tombolabiljet. Het maximaal aantal biljetten per aankoop wordt beperkt tot 20 stuks.

Steun je lokale handelaar en deel je ervaringen op de sociale media via de hashtag #totRiemsts, wie weet verschijnt jouw foto dan op onze Facebookpagina!

Een bonus voor de milieubewuste klant

Klanten die zich op een duurzame manier verplaatsen naar de lokale handelaars of horecazaken verdienen een bonus. Kom jij met de fiets of te voet? Dan krijg je bij aankoop van 5 euro niet één, maar twee tombolabiljetten!

Deze duurzame actie kadert in de Europese ‘Convenant of Mayors’, die het gemeentebestuur in 2011 ondertekende. De gemeente streeft naar 20% minder CO2-uitstoot tegen 2020 en draagt zo bij aan de provinciale en Europese klimaatdoelstellingen. Riemst heeft recent, in maart 2018, haar klimaatambities verscherpt door het ondertekenen van het nieuwe Convenant of Mayors. De ambitie die nu voor ons ligt bedraagt 40 % minder CO2-uitstoot tegen 2030! Help jij ons mee in deze nieuwe doelstelling? Duurzame verplaatsingen, tijdens de actie, helpen ons alvast op de goede weg!”

Wat kan je winnen?

Er zijn zes hoofdprijzen te winnen: twee elektrische fietsen, twee cadeaubonnen ter waarde van 1.000 euro en twee cadeaubonnen ter waarde van 500 euro. Naast deze zes hoofdprijzen zal er bij elke deelnemende handelaar een extra cadeaubon ter waarde van 100 euro verloot worden. Deze winnaars zullen door de gemeente aangeschreven worden en kunnen hun prijzen na afloop van de actie afhalen op het gemeentehuis.

De trekking van de winnaars vindt plaats op dinsdag 19 juni. De uitreiking van de zes hoofdprijzen zal plaatsvinden op de jaarlijkse Zomerhappening, op maandag 25 juni.

Wedstrijdreglement

Klik hier om het volledige wedstrijdreglement door te nemen.

Deelnemende handelaars 2018

AQUA-VIJVERSHOP LIMBURG
AVEVE RIEMST
BAKKERIJ BOLLEN
BAKKERIJ BOLLEN
BAKKERIJ EMMERIX
BAKKERIJ FRANSSEN
BAKKERIJ MACHIELS
BAKKERIJ SMETS
BEAUTY BY JESS
BEAUTY INSTITUTE AN
BENELUX
BINNENHUISINRICHTING HAESEN -GERRITS
BIT OT ORANGE YACHTCLUB KANNE
BLOEMEN SWENNEN
BOUWMATERIALEN POUSSET
DE GROENTENMAN
DE JAMBROUWERIJ
DELHAIZE
DIERENSPECIAALZAAK HAESEN
DORPSKROEG
DRANKENHANDEL P. JANSSEN 
DRANKHANDEL EPDING
EXELLENT
FIETSCAFE HET ELDERKE
FIETSCAFE OP 'T REECK
FRITUUR GERONIMO
HAAR EN HUID YOLANDA EN ROXANE
HET SCHUURKE
HILD'ICE
JACKERS ROBERT
JAELI
JORISSEN ELECTRO
KAPSALON CASTRO MIRANDA
KAPSALON MARIE-PAULE KUYPERS
KAPSALON MARLEEN
KAPSALON SONJA
KAPSALON YOUNG-STYLE ANNICK
KERKHOFS HOME & RENT
KRANTENHOEKSKE
KWIM
MAYEEL
MERCKEN RAYMOND 
MHEERCAFé
NO LIMIT BIKES
OPTIEK MARK PAULY
PLEINTJE
RELAXATIECENTRUM VISA-VERSA
REMOST
RIJWIELEN NASSEN
SCHOENEN BRUGGEN
SCHOONHEIDSINSTITUUT JASMINE
SCHOONHEIDSINSTITUUT NATUR'ELLE
SLAGERIJ BOELEN
SLAGERIJ VOS
SLAGERIJ WILLEMS-TANS
SOFTWASH EXPRESS
SUNLY
'T FRIETAMIENTJE
T GAZETJE
T SMULLERTJE
THUISMARKT HARDY
TOTAL PAULY
VAVANTAS
WATERBURCHT

Bekendmaking winnaars

Op dinsdag 19 juni worden de winnaars van de tombola-actie in aanwezigheid van alle deelnemende handelaars geloot. Alle winnaars worden persoonlijk verwittigd via e-mail. Ook de zes hoofdwinnaars worden bekend gemaakt, zij ontvangen hun prijzen op de jaarlijkse Zomerhappening op 25 juni.