Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Bijen

Reeds jaren gaat het niet goed met de bijen. Bijen zijn belangrijk voor de voedselproductie, ze zorgen ervoor dat planten worden bestoven en daardoor ook de zaden en vruchten ontwikkelen.

Om de voortschrijdende bijensterfte een halt toe te roepen is het van belang dat ze genoeg voedsel hebben van vroeg in het voorjaar tot in het late najaar.

Hier kunnen we met zijn allen wat aan doen door:

  • het zaaien en planten van stuifmeel en nectarhoudende planten
  • het vermijden van het gebruik van pesticiden

Ook onze gemeente draagt haar steentje bij om het bijenvolk een handje te helpen: bij de aanplant van laanbomen, bosplantgoed en hagen, inzaaien van percelen voor o.a. akkervogels wordt er ook gekozen om bij-vriendelijke aanplantingen uit te voeren.

Gratis bloemenzaad

De gemeente wil jullie ondersteunen door het bedelen van gratis bloemenzaad. We bieden aan 100 gezinnen gratis bloemenzaad aan om telkens 100 m² in te zaaien. Zo streven we naar de aanplant van een bloemenweide van 1 ha.

Vraag je gratis bloemenzaad vóór 27 maart aan via de dienst Milieu, door onderstaand aanvraagformulier in te vullen.

Na inschrijving ontvang je alle informatie over het afhalen van de bestelling en het aanleggen van een bloemenperk. Het bloemenmengsel bestaat uit eenjarige planten met o.a. de korenbloem, de klaproos, rode klaver, bladrammenas, bernagie, mosterdzaad en boekweit.

Meer info via milieu@riemst.be of tel. 012 44 03 40.