Buurtpreventie24

Wat?

In het verleden maakten we gebruik van Whatsappgroepen om aan buurtpreventie tegen woninginbraken te doen. Gezien de veranderde wetgeving omtrent privacy, zijn deze groepen niet meer conform de nieuwe GDPR-regelgeving. Daarom stappen ook wij over naar de gratis buurtpreventie app 'buurtpreventie24'. 

Dit is een gebruiksvriendelijke app, waarbij buurtbewoners verdachte situaties aan elkaar melden in overleg met en gedragen door de gemeente en politie. Het is een verbeterde versie van de WhatsApp buurtpreventiegroepen, omdat het gaat om duidelijke meldingen zonder spam of reclame en volledig conform de nieuwe GDPR-regelgeving.

Het principe van de buurtpreventie blijft ongewijzigd, enkel het communicatieplatfom verandert. De groepen en de coördinatoren blijven bestaan zoals ze nu zijn. 

Voor wie?

Elke inwoner van de gemeente Riemst kan zich via de gratis app aanmelden voor het buurtpreventienetwerk in Riemst. De app is er dus zowel voor nieuwe leden, als voor de bestaande leden vanuit de WhatsApp groepen. 

Hoe aanmelden?

Je kan de app 'buurtpreventie24' gratis downloaden in je Apple Store of Google Play. In de app kan je je eenvoudig registreren via een eigen buurtcode. Heb je nog vragen? Neem contact op met je coördinator of stel je vraag via het support formulier op www.buurtpreventie24.be

 

 

Meer info

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via riemst@buurtpreventie24.be