Activiteiten

RIKI's zoekspel (MAPICO)

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar en met ouderbegeleiding.

Hoe werkt het? Met behulp van een kaart trek je op de sportzone "Op 't Reeck" op zoek naar prentjes die leiden naar de oplossing van leuke oefeningen zoals 'vier op een rij' of 'Boggle'.

Deze oefeningen kunnen gratis gedaan worden, reserveren vooraf is niet nodig. Kaarten en opdrachten zijn onderaan deze uitleg te downloaden. Het is niet de bedoeling alle oefeningen in één dag doen. U kan op verschillende dagen 1 of meerdere zoekopdrachten doen.

Op een speelse wijze worden het oriëntatievermogen, het observatievermogen en het redeneervermogen van jongeren, in combinatie met een fysieke inspanning, ontwikkeld. Naast deze 3 basisvaardigheden dragen deze oefeningen ook bij tot het verhogen van hun besluitvaardigheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor hun beslissingen (wegkeuze, zelfzekerheid bij het naderen van een controle, ...).

Handleiding Riki zoekspel

1. vier-op-een-rij: Ga op zoek naar de icoontjes en noteer de letter bij het bijhorend getal - wie vervolledigt als eerste een rij (horizontaal - verticaal of diagonaal).

2. punttekening: Ga op zoek naar de icoontjes. Bij de icoontjes staat een getal dat tevens voorkomt op het invulblad met de punttekening. Ze verbinden achtereenvolgens de nummers op de punttekening.

3. boggle: Ga op zoek naar de icoontjes. Noteer de letters. Met de gevonden letters dient men een woord samen te stellen. Het te vormen woord is steeds een sport of een voorwerp/term die gebruikt wordt in de sport.

4. rommel in de zoo - sportdag: Ga op zoek naar de icoontjes. Elk gevonden icoontje mag je schrappen. Welk diertje is ontsnapt uit de wei of welke sport doen we niet op onze sportdag. Het overblijvend icoontje is het antwoord! 

VEEL ZOEKPLEZIER!!! DEEL JE ZOEKTOCHT OP SOCIALE MEDIA MET #RIEMSTLIEFDE