Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

BinckBank Tour 2020

Op vrijdag 2 oktober is Riemst opnieuw gastgemeente  voor de Binckbank Tour. Voor de 9de keer zal Riemst het decor zijn van de start en een plaatselijke ronde met spurt van een etappe aan de brug. De aankomst van deze vijfde rit vindt plaats in Sittard-Geleen.

Let op: het gebied rondom de brug (de brug + oost- en westzijde) zijn in verband met de veiligheid omtrent de corona-pandemie volledig afgesloten voor alle bezoekers!

Programma

  • Omstreeks 10.30 u.: aankomst eerste wagens ploegen
  • Omstreeks 12.00 u.: start aan de brug van Vroenhoven
  • Omstreeks 12.30 u.: spurt plaatselijke ronde

Praktisch

De start wordt gegeven rond 12.00 u. boven op de brug van Vroenhoven. Het parcours loopt via de Maastrichtersteenweg, Visésteenweg, Eben-Emael, Grenadiersweg, Steenstraat, Statiestraat, Muizenberg, Maastrichtersteenweg met spurt omstreeks 12.30 u. op de brug in Vroenhoven, om vervolgens via de Visésteenweg Riemst te verlaten en de rit verder te zitten naar de eindmeet in Sittard-Geleen. De rit kent een afstand van 195,4 km.

Om de algemene veiligheid te garanderen, is er in samenspraak met de politie beslist om de brug van Vroenhoven volledig (ook voor fietsers en voetgangers) af te sluiten voor al het verkeer van 9.00 u. tot 14.00 u. De brug van Vroenhoven alsmede de oostzijde van de brug (het startgedeelte) en een stuk van de westzijde van de brug zullen niet toegankelijk zijn voor bezoekers in verband met het beperken van risico's omtrent het coronavirus. De start is dus op geen enkele manier te bereiken.

U kunt wel langs de overige parcoursdelen naar de wedstrijd kijken. We vragen u zoveel mogelijk afstand te houden van andere toeschouwers en dus zoveel mogelijk te spreiden. Aan iedereen wordt gevraagd om langs het parcours de richtlijnen van de seingevers strikt op te volgen. 

Wilt u weten hoe u toch in Maastricht geraakt? Volg dan het onderstaande omleidingsplan.

Meer informatie

Contacteer de dienst Sport via tel. 012 44 03 46 of sport@riemst.be

Impressie