BinckBank Tour 2020

Op vrijdag 2 oktober is Riemst opnieuw gastgemeente  voor de Binckbank Tour. Voor de 9de keer zal Riemst het decor zijn van deze wielerkoers. Uniek in 2020 : de tijdrit doorkruist Kanne en Vroenhoven.

Let op: de start (onder de brug Kanne, zijde Avergat) en de finish (Statieplein Kanne) zijn niet toegankelijk voor bezoekers. Supporteren op de Slingerberg is niet toegelaten. Geniet langs het parcours van de wedstrijd!

Praktisch

De start wordt gegeven omstreeks 13u00-13u30. Om de 2 minuten vertrekt er een renner vanonder de brug in Kanne, zijde Avergat. De route loopt over de Slingerberg, door het veld en dan over de brug in Vroenhoven langs de Muizenberg terug naar het Statieplein.  De rit kent een afstand van 8,14 km.

Om de algemene veiligheid te garanderen, is er in samenspraak met de politie, beslist om het parcours autovrij te maken. In de Statiestraat, tussen de Oude Jekerstraat en de Muizenberg, kunnen er dus geen auto’s of bussen door tussen 9.00 uur en 19.00 uur. De omleiding is ter plaatse aangegeven. 

Er geldt ook een parkeerverbod in heel wat straten van Kanne. Bewoners kunnen hun wagen verplaatsen naar de parking onder de brug (kant Steenstraat), parking aan het voetbalplein en Guldendaal. 

Opgelet: via de straten Op ’t Broek, Berkenlaan, (stukje) Brugstraat, Oude Tramweg, brug Kanne, Avergat passeren er geen renners, maar wel volgauto’s. Wees u hiervan bewust en let op met op straat spelende kinderen. 

 

 

Meer informatie

Contacteer de dienst Sport via tel. 012 44 03 46 of sport@riemst.be

Impressie