Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Bij-vriendelijk Riemst

Wist je dat veel (voedsel)planten enkel kunnen blijven bestaan door bestuiving? Bijen, hommels en andere insecten zijn van cruciaal belang voor de voedselproductie en dus ook voor ons welzijn. Helaas gaat het de laatste jaren niet goed met de bijen, sommige soorten zijn zelfs met uitsterven bedreigd. Hoogtijd om te helpen!

 

Wat kan jij doen?

Door zelf bloemborders aan te leggen, voorjaarsknollen en –bollen te planten, een bijenhotelletje te plaatsen en geen pesticiden te gebruiken, kan jij helpen. Ook in de gemeentelijke plantsoenen wordt de plantkeuze afgestemd op bijen, evenals bij nieuwe laanbeplantingen, beheer van restgronden, onderhoud van bermen,…

Gratis bloemenzaad

De gemeente wil jullie ondersteunen door het bedelen van gratis bloemenzaad. We bieden aan 100 gezinnen gratis bloemenzaad aan om telkens 100 m² in te zaaien. Zo streven we naar de aanplant van een bloemenweide van 1 ha.

Vraag je gratis bloemenzaad aan via de dienst Milieu, door het aanvraagformulier in te vullen. Dit is ook online te vinden via https://www.riemst.be/nl/wonen/milieu/natuur/dieren/bijen.

Na inschrijving ontvang je alle informatie over het afhalen van de bestelling en het aanleggen van een bloemenperk. Het bloemenmengsel bestaat uit eenjarige planten met o.a. de korenbloem, de klaproos, rode klaver, bladrammenas, bernagie, mosterdzaad en boekweit.

Meer info via milieu@riemst.be of tel. 012 44 03 40.