Vragen over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Riemst lanceert 'ontzorgbudget' voor mantelzorgers

Op de 'Dag van de Mantelzorger' lanceert de gemeente het nieuwe ‘ontzorgbudget’.  Via de tussenkomst van maximum 100 euro per jaar ondersteunt Riemst mantelzorgers om wat tijd te maken voor zichzelf. Aanvraag en informatie via het Sociaal Huis. 

Riemst stelt op de ‘Dag van de mantelzorger’ haar nieuwe ‘ontzorgbudget’ voor. Met dit budget wil de gemeente mantelzorgers erkennen voor hun inzet. Het werk van deze belangrijke schakels is onbetaalbaar. Met het ‘ontzorgbudget’ stimuleert de gemeente mantelzorgers om even op adem te komen en wat tijd vrij te maken voor zichzelf. Via de tussenkomst van maximum 100 euro per jaar ondersteunt Riemst mantelzorgers om gebruik te maken van de verschillende ondersteunende faciliteiten. 

Op de Dag van de Mantelzorger bedanken wij graag onze mantelzorgers voor hun inzet. Mantelzorgers zijn het gewoon om anderen op de eerste plaats te zetten. Vandaag lanceren wij als gemeente ons nieuwe ‘ontzorgbudget’. Wij willen hiermee het harde werk van de mantelzorger erkennen. Graag geven we hen met een financiële stimulans de kans om even te ‘ontzorgen’. We doen een warme oproep om het budget goed te gebruiken. Je kan het ontzorgbudget bijv. inzetten om een oppas in te schakelen, kortverblijf te bekostigen of de factuur van het woonzorgkruispunt mede te financieren.

Via het nieuwe ontzorgbudget steken we onze mantelzorgers graag een hart onder de riem. We stimuleren deze harde werkers om ook voldoende rust te nemen. Deze ‘Dag van de Mantelzorg’ is het ideale moment om zij die zorgen voor een ander, eens extra in de watten te leggen. Graag geven we hen een blijk van onze waardering.

Heb ik recht op het ontzorgbudget?
Meer informatie over de voorwaarden: Sociaal Huis Riemst | 012 440  910 | sociaalhuis@riemst.be.