Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Tijdrit BinckBanck Tour in Kanne!

Omwille van de verstrengde corona-maatregelen in Nederland, staken de gemeente Riemst en wedstrijdorganisator Golazo de koppen bij elkaar. Op 2 oktober organiseert de gemeente Riemst niet langer de start van de rit Riemst – Sittard-Geleen. Kanne ontvangt nu de wielrenners voor een tijdrit van 8,14 km, o.a. over de Slingerberg.

 

Tijdrit BinckBanck Tour in Kanne!

De eerste renners starten aan hun tijdrit omstreeks 13u00 - 13u30. Om de twee minuten vertrekt er een renner.Burgemeester Mark Vos: “We zijn heel blij om de BinckBank Tour hiermee uit de nood te kunnen helpen. We werken al negen jaar goed samen, dat moet zo’n extra inspanning kunnen. Logistiek is het een huzarenstukje, maar het maakt het alleen maar mooier als dat dan lukt. Iedereen wint erbij. Wij kunnen met deze tijdrit, die volledig over ons grondgebied loopt, onze gemeente nog mooier en beter presenteren dan met de oorspronkelijke start het geval was geweest. Elke wielerliefhebber zal Kanne, één van de mooiste dorpen van ons land, ontdekken, net als onze Slingerberg.” 

De renners starten vrijdag 2 oktober hun tijdrit van 8,14 kilometer onderaan de Brug in Kanne en komen aan op het Statieplein. De route loopt over de Slingerberg, door het veld en dan over de brug in Vroenhoven langs de Muizenberg terug naar het Statieplein. 

Er is, omwille van de coronamaatregelen, geen publiek welkom bij de startplaats (onder de brug in Kanne, Avergat) en bij de finish (Statieplein). Draag ook steeds een mondmasker en houd voldoende afstand, wanneer u langs de kant geniet van de koers.

Het volledige parcours is autovrij. Belangrijk voor de inwoners van Kanne: in de Statiestraat, tussen de Oude Jekerstraat en de Muizenberg, kunnen er dus geen auto’s of bussen door tussen 9.00 uur en 19.00 uur. De omleiding is ter plaatse aangegeven. Ook geldt er een parkeerverbod in heel wat straten van Kanne. Verplaats daarom tijdig uw wagen naar de parking onder de brug (kant Steenstraat), parking aan het voetbalplein en Guldendaal.

Genieten van de koers kan via tv-zenders Sporza en Eurosport, langs het parcours van de wedstrijd, maar niet aan de start- en stopplaatsen.
Ook aan de Slingerberg is er geen publiek toegelaten! Kom te voet langs het parcours kijken.