Pleinenplan

Het gemeentebestuur maakte aan het begin van deze legislatuur een inventaris op van de pleinen in de openbare ruimte en heeft daarrond een visie bepaald en een plan ontwikkeld. Het zogenaamde pleinenplan wil naar analogie van het stoepenplan - waarbij de gemeente jaarlijks 250.000 euro investeert in het aanleggen van stoepen in de dorpskernen - ook de pleintjes verfraaien of beter inrichten. Dat komt niet alleen de verkeersveiligheid ten goede, maar is tegelijktijd ook een investering in de leefbaarheid van het dorp, doordat er een mooie ontmoetingsplek wordt gecreëerd.

Pleintje Heukelom
Heukelom
Plein Zichen
Zichen
Plein Zagerijstraat Membruggen
Membruggen
Plein Zichen
Zichen
Plein Zussen
Zussen

Heraanleg dorpspleinen Zichen, Zussen en Vroenhoven

In juli 2017 gaf de gemeenteraad van Riemst groen licht voor de heraanleg van de dorpspleinen in Vroenhoven, Zichen en Zussen. De pleinen werden heringericht, om meer beleving te creëren in de dorpen en de leefbaarheid en veiligheid te vergroten.

De nieuwe pleinen werden voorzien van voldoende verblijfsruimte. Zo werden ze voorzien van kwaliteitsvol straatmeubilair en moderne groenvoorzieningen. Het parkeren zal gestructureerd worden, de leesbaarheid in het verkeer verduidelijkt en er is veel aandacht voor de voetgangers.

Het plein in Vroenhoven is goed voor een investering van 405.716 euro, dat in Zussen voor 426.653 euro en dat in Zichen voor 311.858 euro.

Werken aan het Rode Kruisplein in Zichen-Bolder

De aanleg van het plein aan het Rode Kruisplein in Zichen-Bolder is beëindigd. De aanplanting van al het groen zal dit najaar starten. 

Herinrichting dorpsplein Zussen

In de laatste week van april zijn de werken aan het dorpsplein in Zussen, ter hoogte van de Monseigneur Trudo Jansstraat en de Kalderstraat, gestart. Ondertussen zijn de werken bijna volledig afgerond, de groenaanplantingen worden in het najaar gedaan. Het dorpsplein werd in het kader van het pleinenplan volledig heringericht met veel groen en nieuwe stoepen. 

Herinrichting plein Vroenhoven

De werken aan het plein in Vroenhoven gingen van start in augustus en verliepen in drie fases. Momenteel loopt de derde en laatste fase waarbij de werken zich voornamelijk situeren op het plein en op de parking zelf. De glas- en kledingcontainers worden tijdens de werken tijdelijk verplaatst naar de wijk Wilder. Na de werken wordt er op het plein in Vroenhoven een ondergrondse glascontainer voorzien.

Pleinen Herderen, Heukelom en Membruggen

Recent werd het plein aan de Sint-Jansstraat in Herderen heraangelegd. Aansluitend op deze herinrichting van de schoolomgeving, werden ook de ontbrekende verbindingen tussen de Sint-Jansstraat en de Daalstraat heraangelegd.

Daarnaast werd ook het plein aan de school in Heukelom heringericht. Ook de werken aan het plein in de Zagerijstraat in Membruggen zijn afgerond. 

Pleinen Vlijtingen en Genoelselderen

De komende jaren voorziet het gemeentebestuur ook nog een opwaardering van het plein De Mheer in Vlijtingen en een nieuw plein aan de school en zaal in Genoelselderen. 

Plein Vroenhoven
Vroenhoven
Mgr. Trudo Jansplein Zussen
Zussen
Rode Kruisplein Zichen
Zichen