Erfgoed en Monumenten

Riemst maakt samen met Bilzen en Voeren deel uit van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst Oost-Haspengouw & Voeren, kortweg IOED Oost. IOED Oost is de nieuwe naam van Zolad+. De dienst staat in voor de opvolging, coördinatie, ondersteuning van dossiers en projecten rond gebouwd, landschappelijk en archeologisch erfgoed in de gemeente.

IOED Oost is het lokale aanspreekpunt voor architecten, bouwheren, projectontwikkelaars, eigenaars van monumenten en geïnteresseerden omtrent onroerend erfgoed.

Wil u werken uitvoeren aan een waardevol gebouw of overweegt u een historische woning te kopen, en wenst u te weten waarmee u rekening moet houden? Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een erfgoedpremie voor een beschermd monument? Heeft u vragen over archeologisch (voor)onderzoek? Wil u meer informatie over de regelgeving onroerend erfgoed of over het nieuwe archeologietraject? Heeft u algemene vragen over beschermd of niet-beschermd waardevol bouwkundig, landschappelijk of archeologisch erfgoed in de gemeente? Voor al deze zaken kan u bij de IOED terecht.